teija-01_490x720

Kuka

Olen sinivihreä kaupunkilainen ja isänmaallinen oululainen. Unelmoin vapaana virtaavasta Oulujoesta ja siitä, että torin rannasta pääsee vesibussilla Salmen kautta Nallikariin.

Hurahdin historiaan jo ennen kuin opin lukemaan. Se ei tarkoita, että kulkisin tulevaisuuteen selkä edellä! Venytän aikajanaa mielessäni vähän joka suuntaan, haluan tietää miten tähän hetkeen on tultu ja kuinka tästä mennään eteen päin!

Arkielämässä en ole utopisti, mutta optimisti kyllä olen!

Ammattinimikkeeni on sisustusarkkitehti. Itsessään se kertoo hyvin vähän siitä, mitä olen tehnyt työurallani. Viimeisien vuosien aikana olen sekä opiskellut että ollut lyhyitä pätkiä projektisuunnittelijana eri yrityksissä.

Yrittäjänä olin yli 20 vuotta, välillä yksin, toisinaan osakkaana. Tahti on ollut kova. Joskus niin kova, että on mennyt muisti. Elämä jatkuvassa kilpailuttamiskierteessä on rassannut mieltä, varsinkin silloin kun olen yrittänyt olla äitiyslomalla tai hoitaa lasta kotona.

Palkitsevaakin yrittäminen on ollut. ISOJA haasteita, kansainvälisiä projekteja, onnistumisia, valtavasti työkavereita ja ystäviä! Olen työllistänyt kymmenittäin suunnittelijoita, arkkitehtejäkin. Olen perehdyttänyt opiskelijoita työelämän kiemuroihin, innovoinut uudenlaisia työtapoja, investoinut uusimpaan teknologiaan ja luonut uskoa. Tavoitteenani on ollut ymmärtää ihmisen ja ympäristön välistä vuorovaikutusta mahdollisimman syvästi.

Vaikka on ollut tahtoa, on ollut rohkeutta ja uskoa, en ole epäonnistumisiltakaan välttynyt! Kun finanssikriisiä seurasi pitkä taantuma ja projektit jäätyivät tai siirtyivät hamaan tulevaisuuteen, päädyin laittamaan yritykseni itse konkurssiin (tästä lisää Elämäni varrelta-blogissa).

Päätöksellä oli hintansa, mutta kääntöpuolella odotti luova vapaus; jo vuosia olen opiskellut historiaa ja kirjoittanut autonomian aikaan sijoittuvaa romaania rakastamastani Oulusta. Tällä hetkellä kirjoitusprojektini seisoo telakalla odottamassa rauhallisempaa aikaa.

En siedä passivointia, enkä sitä ettei ihmisiä auteta jaloilleen! Näen yrittäjähenkiset ihmiset hyvinvointiyhteiskuntamme kivijalkana. Minun Suomessani sallitaan menestyminen. Minun Suomessani yrittäjiä ei nähdä yhtenä harmaana massana vaan valtavana luovana kirjona intoa, innovaatioita, vastuullista toimintaa ja elämän iloa! 

Elämämme on mosaiikki, on mahdotonta määritellä tarkasti kuka minä olen. Hymyssä suin voin kuitenkin väittää olevani ekstrovertti erakko. Olen helposti syttyvä ja suurella liekillä palava. Olen sosiaalinen ja puhelias, mutta tarvitsen vastapainoksi hiljaisuutta ja yksinoloa. Ahmin yhtälailla tietokirjoja kuin romaaneja. Harrastan taiteita ja filosofiaa, seuraan arkkitehtuuria ja yhteiskunnallista keskustelua.

Kulttuurimiljöö tai rakennusperintömme eivät merkitse minulle vain ainetta; ne ovat emotionaalisia voimalähteitä, jotka mahdollistavat matkan maailman ja ihmisyyden ymmärtämiseen. 

Katso CV (pdf avautuu uuteen välilehteen)