Yrittäjän riski

Yrittäjän riski

Riski, sehän tarkoittaa sitä, että voi myös epäonnistua! Senkin olen kokenut. Riskin ottaminen, määrätietoisuus, positiivisuus, sisukkuus; niistä ei ole paljon apua silloin kun ulkoiset olosuhteet kääntyvät vastaan. Niin kuin nyt Koronan kaataessa kaikkia rohkeita riskinottajia!

Minulla tuli seinä vastaan silloin kun finanssikriisiä seuraava piiiitkä taantuma hyydytti projetit, kun alettiin pelaamaan varman päälle ja supistettiin toimintoja ja palveluita. Yritykseni Blue Blue Sky investoi ja innovoi uudenlaisiin työmenetelmiin ja palveluihin: virtuaalimallinukseen ja ensimmäisten joukossa Suomessa 3d-mallinukseen. Rahaa ja aikaa paloi!

Ollessasi osana arvoketjua alihankkijana, et voi paljoa, kun homma alkaa hyytyä. Kun isot firmat venyttävät maksuaikojaan kolmeen kuukauteen tai jopa puoleen vuoteen, ei velkainen, uusi pienyritys voinut tehdä muuta, kuin laittaa lapun luukulle. Asianajajan kanssa keskusteltuani päädyin itse käynnistämään yritykseni konkurssin.

Tässä maassa ei ole passivointiin varaa!

Mitään järjettömämpää en tiedä, kuin jättää konkurssin tehnyt yrittäjä elämään loppuelämänsä verorahoilla! 

En ole hävennyt kertoa konkurssistani, ja kohtalotovereita minulla riittää! Konkurssimerkintä tekee elämän välillä vaikeaksi! Se ei kannusta uuteen alkuun. Puhelinliittymän vaihtaminenkin on vaikeaa, eikä osamaksulla saa mitään. Vuokra-asuntoa tai -tiloja yritykselle on turha hakea.

Työnvastaanottamisesta tulee houkuttelevaa silloin, kun palkka on tarpeeksi iso. Pieni palkka ja alhainen suojaosuus (681,30) ei kannusta minkä tahansa työn vastaanottamiseen. Jos tienaan vaikka 900 euroa, maksan siitä ulosottomaksua 145,80! Jokainen voi miettiä miten sillä pärjää? Ison velan lyhentäminen tällä tavalla hyydyttää jo pelkän ajatustoiminnan! Kokoomus esittää suojaosuuden nostoa 900 euroon. Kannatan!

Ihmisiä kannustetaan Suomessa riskinottoon! Pitäisikö luoda sellaiset perustat, että kaatuessa pääsee ripeästi ylös uudeksi veronmaksajaksi! 

Kommentoi kirjoitusta alla olevalla lomakkeella. Kommentit julkaistaan tarkastuksen jälkeen.

Vastaa