Toteutunut kuntalaisaloite: laivanveistämöiden ja pikiruukkien saari

Toteutunut kuntalaisaloite: laivanveistämöiden ja pikiruukkien saari

On aivan sama, onko kova pakkanen, paistaako vai sataako, rantapoluilla ja väylillä kohtaa oululaisen ihmisen! Olen vuosikausia manaillut sitä, että harva tietää, kuinka kauan näillä rannoilla ja saarilla on ollut toimintaa ja elämää! Tein kuntalaisaloitteen Pikisaaren reittiopastuksesta keväällä 2018. Kirjotin siihen näin:

Pikisaari on merkittävä osa Oulun kaupungin suistoalueen luonto- ja kulttuuriympäristöä. Pikisaaren 400- vuotinen menneisyys mm. laivanveistämöitten ja pikiruukkien sijaintipaikkana on ollut merkityksellinen Oulun kaupungin kasvamisen ja kehittymisen kannalta. Saaren historiaa tunnetuksi tekemällä vahvistetaan alueidentiteettiä ja rakennetaan osaltaan Oulun tarinaa. Sijoittamalla Pikisaaren historiallisesti merkityksellisiin kohteisiin infotauluja ja rakentamalla opastettuja reittejä, luodaan toiminnallisesti monipuolista ympäristöä, parannetaan kaupunkilaisten paikallistuntemusta ja luodaan matkailijoille kiinnostavia vierailukohteita. 

Pikisaari on myös maisemallisesti tärkeä suistoalueen osa, ja sen puistometsät ja rannat ovat elämyksellisiä viherkeitaita rakennetun kaupunkiympäristön sisällä. Pikisaaren rannoilta avautuu kauniita näkymiä niin jokisuiston vesipeileille, kuin rakennetuille rantavyöhykkeille. Hyvin merkityt reittiopasteet helpottavat ympäristöön tutustumista, edistävät saaren virkistyskäyttöä ja parantavat sen toiminnallisuutta osana Oulun kaupunkia halkovaa vihervyöhykettä.

Nyt talvella 2021 infotaulut kohoavat hienosti esiin lumisesta maisemasta.

Korkeasaaressa

Kommentoi kirjoitusta alla olevalla lomakkeella. Kommentit julkaistaan tarkastuksen jälkeen.

Vastaa