Tarvitseeko pieni ihminen lisää lainaa ja korkeampia veroja?

Tarvitseeko pieni ihminen lisää lainaa ja korkeampia veroja?

Aamukahvin ja Kalevan jälkeisiä mietteitä siitä, että jotkut haluavat auttaa pientä ihmistä korottamalla veroja ja unohtamalla leikkauslistat. Minähän olen pieni ihminen; olen 56-vuotias nainen eli heikosti työllistyvä! Olen sivutoiminen opiskelija ja teen satunnaisesti osa-aikatöitä.

Mitä minä pieni ihminen ajattelen ongelmien ratkaisemisesta lainaa ottamalla? Tässä epidemia tilassa se on todellakin oikeutettua ja järkevää! 

Pitkä-aikaisena, lähes kaikkiin rakenteellisiin ongelmiin haettuna ratkaisukeinona se on erittäin kyseenalainen. Eettiset arvoni ovat koetuksella, koska tiedän että nykyisten, aivan käsittämättömän suurten velkojen taakan kantavat lapsemme, lapsenlapsemme ja heidän lapsensa. Jos syntyvyytemme on tällä tasolla 2030 jälkeen, väkilukumme kääntyy laskuun, ja se kuuluisa huoltosuhde kaatuu yhä harvenevan työtätekevien joukon niskaan! Kehtaanko kertoa tästä nuorillemme? 

Millään muulla tavalla hyvinvointimme ei voi säilyä tuleville sukupolville kuin mahdollistamalla terveitten ihmisten aktiivisuuden, luovuuden ja toimeliaisuuden! Suomessa on saatava menestyä työllään ja yrittämisellä! Innovatiiviset, kasvavat ja työllistävät yritykset ovat elinehtomme! Ne takaavat hyvinvointivaltion. Ne mahdollistavat hyvän koulutustason ja sosiaaliturvan.

Ne, jotka ovat pudonneet syystä tai toisesta kelkasta, on pikimmiten autettava jaloilleen!

Työttömyyden tulee olla tilapäinen tila!

En todellakaan ajattele tai toivo sitä, että työttömyyskorvauksemme olisi niin iso, että sillä voisi elää mukavasti vuodesta toiseen tekemättä mitään! Haluan tehdä tuottavaa työtä, ja olla mukana rakentamassa tätä maailman turvallisinta ja sivistyneintä valtiota! Meidän on tehtävä kaikkemme, että työttömyys on aina tilapäinen tila! Työn määrästä on kuitenkin jokaisen voitava päättää itse. Välillä osa-aikatyö tai lyhennetty työviikko on paikallaan jaksamisen takia. 

Nostetaanko veroja!? 

Kuinka järkyttävän korkea jo keskituloisen verotus on! Reilusta 3000 eurosta ilman vähennyksiä lähes kolmannes menee veroihin ja se kaikki on pois kulutuksesta, siis pois yrityksiltä=työllistäjiltä! Mitä veron korotukset tekevät yrittäjälle? Pienen ihmisen näkökulmasta todennäköisyyteni tulla työllistetyksi heikkenee. Tiedän sen itse entisenä pienyrittäjänä ja työnantajana.

Entä kuntavero? Se nostettiin Oulussa tälle vuodelle 20,5%. Todellisuudessa se on korkeampi, kun kaikki piiloverot ja veroluonteiset maksut lisätään siihen. Kaukolämmön energiamaksut, jätemaksut, hulevesimaksut esimerkkeinä sisältävät veroluonteisiä maksuja, jotka tuloutetaan kaupungille.

Näillä kaikilla on merkitystä kaupungin elinvoimalle, eivätkä niihin sisältyvät verot kohtele aina kaikkia tasapuolisesti.

En suostu uhriutumaan, asioille on tehtävä jotain!

Ja vaikka aloitinkin sillä, että olen pieni ihminen, en todellisuudessa ajattele niin! En suostu uhriutumaan. Tiedän, että minulla on paljon annettavaa tälle elämälle. Kannan vastuuni omalla tavallani päivittäin, etsin jatkuvasti sellaista paikkaa yhteiskunnassa, jossa tekoni osaltaan rakentavat parempaa huomista.

Ja lopuksi, kaikkea ei todellakaan mitata rahassa. Kaunis muistutus siitä John Donnen kirjoituksesta Rukouksia sairasvuoteelta:

Yksikään ihminen ei ole saari, täydellinen itsestään;

jokainen on pala mannermaata, kokonaisuuden osa;

jos meri huuhtelee mukaansa maakimpaleen,

niin Eurooppa pienenee vastaavasti,

samoin kuin pienenee niemimaa ja myös maatila,

joka kuuluu sinun ystävällesi tai sinulle itsellesi;

jokaisen ihmisen kuolema vähentää minua,

sillä minä sisällyn ihmiskuntaan;

äläkä sen vuoksi konsanaan lähetä kysymään 

kenelle kellot soivat;

Ne soivat sinulle.

Kommentoi kirjoitusta alla olevalla lomakkeella. Kommentit julkaistaan tarkastuksen jälkeen.

Vastaa